POKS: Zaustaviti nasilje nad srpskim sveštenicima u Crnoj Gori

POKS: Zaustaviti nasilje nad srpskim sveštenicima u Crnoj Gori

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozvao je čelnike Srpske pravoslavne crkve, ali i najviše državne organe da oštro reaguju i zaustave progon monaha i sveštenika iz Crne Gore.

"Nije im dosta antisrpske histerije, prekrajanja storije, veličanja diktatora Josipa Broza, sada su crnogorskim vlastima na red došli obračuni sa srpskim monasima,  sveštenicima i njihovim porodicama, koje proteruju iz Crne Gore. Pozivamo državni vrh i čelnike SPC, na čelu sa Patrijarhom srpskim, gospodinom Irinejem, da učine sve što je u njihovoj moći da spriječe nasilje nad našim sveštenstvom" poručio je potpredsjednik POKS-a, Vojislav Mihailović.

Dodaje se da , POKS apeluje na "bratski narod u Crnoj Gori da se ogradi od politike crnogorske oligarhije i spriječi nasilno proterivanje sveštenika iz Crne Gore, jer toga nije bilo ni za vrijeme Turaka".

 


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.