Danska: Sačmarom ranili fudbalera u njegovoj kući
Niki Bile Nilsen

Danska: Sačmarom ranili fudbalera u njegovoj kući

Danski fudbaler Niki Bile Nilsen preživio je u srijedu pokušaj ubistva u u Kopenhagenu.

Zbog napada na 30-godišnjeg igrača, koji je do skoro igrao za danski Lingbi, uhapšene su dvije osobe, 23-godišnja žena i njen 30-godišnji suprug,prenosi B92.

Mediji navode da je žena model, a muškarac povezan sa moto-klubovima. Danac je teško ranjen u ruku, pogođen je sačmarom, a ljekari su izvadili 40-ak zrna. Prema posljednjim informacijama nije životno ugrožen.

Nilsen je nekadašnji napadač Viljareala, Elčea, Rajo Valjekana, Rosenborga, Evijana, Leha, Esbjerga, Panioniosa, prije nego što je u oktobru otpušten iz Lingdbija zbog kršenja zakona i hapšenja. 

Za reprezentaciju Danske nastupio je tri puta i dao jedan gol.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.