Vulin Đukanoviću: Od Turčina gori poturica
Aleksandar Vulin

"Sada dižu spomenike i hvale one koji su ubijali Srbe"

Vulin Đukanoviću: Od Turčina gori poturica

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da mu je žao što vidi da je u Crnoj Gori uspostavljena politika po kojoj sve što je antisrpsko i svako ko se borio protiv Srba, ima razloga da dobije spomenik i nagradu.

"Od toga da zabranjujete da se proslavlja Dan oslobođenja kada je srpska vojska donijela slobodu, pa do toga da dižete spomenik onima koji su se aktivno borili protiv srpske vojske i Srba", rekao je Vulin odgovarajući na pitanje kako komentariše otkrivanje spomenika crnogorskim komitima od strane crnogorskog predsjednika, Mila Ðukanovića.

Kako dodaje, Ðukanović na taj način ne šalje poruku samo Srbiji, "a Srbi su dobro razumjeli tu poruku da se smatraju okupatorima i neprijateljima", već, navodi Vulin, šalje poruku i svojim građanima, trećini svojih građana koji žive u Crnoj Gori i govore za sebe da su Srbi, baštine baš tu kulturu i tradiciju protiv koje "sada dižu spomenike i hvale one koji su ubijali Srbe".

"Naravno ne očekujem da će se na ovome završiti, jer ako idete ovom politikom da nagrađujete svakoga ko se borio protiv Srba, Sekula Drljević mora uskoro dobiti spomenik. I on za svoj ogromni doprinos antisprskoj borbi mora da dobije spomenik. A pošto sam čuo gospodina Ðukanovića da se poziva na Njegoša i da ga citira kako bi objasnio kako je i zašto podigao spomenik ljudima koji su se borili protiv ujedinjenja dva naroda i protiv Srbije i Srba, da ga podsjetim još jedne sjajne Njegoševe rečenice 'Od Turčina gori poturica'", poručio je Vulin.

Tanjug

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.