Vulin podnio ostavku na mjesto direktora BIA: SAD i EU traže moju glavu
Aleksandar Vulin

Vulin podnio ostavku na mjesto direktora BIA: SAD i EU traže moju glavu

Direktor Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin saopštio je da podnosi neopozivu ostavku na to mjesto, piše RTS.

"SAD i EU traže moju glavu kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji. Nisam uzrok ucjena i pritisaka na Srbiju i srpski svijet, ali neću da dozvolim da budem povod za ucjene i pritiske. Zato podnosim neopozivu ostavku na mjesto direktora BIA", naveo je Vulin u saopštenju.

Ukazao je da njegova ostavka "neće promijeniti politiku SAD i EU prema Srbiji, ali će usporiti nove zahtjeve i ucjene".

Direktor Bezbjednosno-informativne agencije Aleksandar Vulin stavljen je na listu osoba koje su pod sankcijama američke administracije zbog, kako se navodi, "umiješanosti u transnacionalni organizovani kriminal, ilegalne operacije u vezi sa narkoticima i zloupotrebu javne funkcije".

Pored toga, američke vlasti tvrde da je Vulin "zloupotrebom javne funkcije“ pomagao trgovcu oružjem Slobodanu Tešiću da se njegove "ilegalne pošiljke oružja slobodno kreću preko granica Srbije", a Rusiji obezbjeđivao "platformu za dalji, zlonamjerni uticaj u regionu".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.