Minimalnu penziju povećati sa sadašnjih 125 na 140 eura
ilustracija

Prijedlog Liberalne partije

Minimalnu penziju povećati sa sadašnjih 125 na 140 eura

Liberalna partija podnijela je amandman na Budžet Crne Gore za narednu 2019. godinu kojim se traži povećanje minimalnih penzija. Predviđeno je da se iznos minimalne penzije poveća sa sadašnjih 125 na 140 eura.

“Kako bi barem najranjiviji slojevi stanovništva u Crnoj Gori osjetili boljitak od nesumnjivo solidne ekonomske situacije, LP traži za najugroženije kategorije stanovništva povećanje minimalne penzije.” navodi se u prijedlogu poslanika LP Andrije Popovića.

Minimalnu penziju u Crnoj Gori prima nešto više od 10.000 građana.

Svrha povećanja najnižih primanja je upravo mogućnost da se od tog primanja održi najugroženije stanovništvo naše države, kao osnovni mehanizam zaštite starijih osoba od siromaštva, poručuje Popović.

PressLPCG

"Predviđenim amandmanom iznos za penzijska davanja povećao bi se za manje od dva miliona eura, što nije značajno opterećenje za budžet, a za penzionere koji primaju najnižu penziju ogromna je dobit", kažu iz LPCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.