Kinezi ostali zarobljeni u snijegu Bjelasice na putu ka Beranama
Ilustracija

Zbog loše navigacije

Kinezi ostali zarobljeni u snijegu Bjelasice na putu ka Beranama

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja spasili su sinoć poslije 21 sat dvojicu kineskih državljana koji su ostali “zarobljeni” u snijegu Bjelasice na putu ka Beranama.

Kako je za Pobjedu kazao Željko Darmanović, komandir Službe zaštite i spašavanja, u 19 i 50 su dobili informaciju da dvojica kineskih državljana preko OKC traže pomoć i da su se sa automobilom zaglavili u snijegu Bjelasice.

“Brzo smo krenuli ka Bjelasici, odnosno Vranjaku i pronašli dvojicu kineskih državljana koji su sa “audijem” krenuli iz Kolašina ka Beranama. Objasnili su nam da su pratili navigaciju koja ih je dovela do raskrsnice iznad novog Ski centra Kolašin 1600. Kada se njihov automobil zaglavio u snijegu, tražili su pomoć”, objasnio je Darmanović.

Snijeg na ovom dijelu planine je preko 70 cm i sinoć je bila jaka mećava i smanjena je vidljivost. Navigacija ih je odvela pogrešnim pravcem, a automobil je i “skliznuo” sa puta.

“U spjeli smo da ih “izvučemo” a pomogli su nam i Miki Bulatović, Dragan Anđelić i Ilinčić koji su naišli sa Vranjaka”, kazao je Darmanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.