CG uspješno realizovala sve obaveze i potvrdila da je pouzdana saveznica
Foto: Gov.me

Zasijedao Savjet za NATO

CG uspješno realizovala sve obaveze i potvrdila da je pouzdana saveznica

Savjet za NATO danas je na III sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta, premijer Duško Marković, razmotrio više dokumenata i konstatovao da je Crna Gora pristupom i kvalitetnim i pravovremenim ispunjavanjem obaveza u okviru Alijanse potvrdila da je kredibilna i odgovorna saveznica što je prepoznato od strane svih saveznica.

U okviru razmatranja sprovođenja Političkih prioriteta Crne Gore u NATO-u u 2018. godini Savjet je konstatovao i to da je uspješno profilisanje naše zemlje u Alijansi važno i za proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, saopšteno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

savjetzanato

Savjet za NATO

Savjet je razmotrio Izvještaj o godišnjem predsjedavanju Crne Gore Američko-jadranskom poveljom (A5).

Zaključeno je da se kroz organizaciju 17 sastanaka na visokom i radnom nivou, Crna Gora i na ovaj način pokazala kao odgovorna saveznica koja je spremna da doprinese politikama NATO-a, stabilnosti regiona i promociji evroatlantskih vrijednosti na Zapadnom Balkanu.

"Razmotreni su Izvještaj o implementaciji Akcionog plana za sprovođenje Komunikacione strategije „Crna Gora članica NATO-a za period do 2020“ za 2018. godinu, kao i Nacrt akcionog plana za 2019. godinu i konstatovao da se Strategija uspješno sprovodi i da predviđene aktivnosti za narednu godinu u potpunosti korespondiraju s osnovim ciljevima dokumenta", navodi se u saopštenju.

Savjet je razmotrio i Izvještaj o sprovođenju Akcionog plana za jačanje nacionalnog sistema odgovora na krize. Ukazano je na potrebu unapređenja normativnog okvira sa ciljem definisanja i pozicioniranja posebnog nacionalnog centra za upravljanje krizama.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.