Ustavni sud: Odmah obustaviti rješenje o zatvaranju Medojevića
Nebojša Medojević

Ustavni sud: Odmah obustaviti rješenje o zatvaranju Medojevića

Ustavni sud Crne Gore donio je rješenje po kojem se obustavljaju rješenja Višeg suda, kojim je lideru PzP-a i funkcioneru DFa Nebojši Medojeviću određeno dvomjesečno stavljanje u zatvor.

U pitanju je druga odluka Višeg suda o stavljanju u zatvor Medojevića.

"Ustavni sud je u predmetu U-III broj 2011/18,donio rješenje:

I OBUSTAVLJA SE IZVRŠENJE:1.Rješenja Višeg suda u Podgorici,Kvs.br.350/18, od 7.decembra 2018. godine,2.Rješenja Višeg suda u Podgorici,Kris.br.33 /18, od 3.decembra 2018.godine.II Obustava izvršenje pojedinačnih akata iz stava I ove izreke traje do donošenja konačne odluke Ustavnog suda Crne Gore u predmetu U-I br.34/18,U-III br.1970/18 i U-III br.1987/18", objavljeno je nakon sjednice.

Ustavni sud je naložio da se da odmah po, dobijanju ovog rješenja, bez odlaganja,obustavi izvršenje prinudne (korecitivne) mjere zatvaranja N. M., po rješenjima iz stava I ove izreke.

Medojevići je određen zatvor jer je odbio da svjedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih ranijih izjava da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

Prethodno je uhapšen jer je odbio da saopšti ko je pripadnik ANB-a koji mu je saopštio da je glavni specijalni tužilac Mlivoje Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 eura kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju javnosti poznatoj kao “Carine”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.