Đoković glumio „strašnog lava“ u predstavi i podijelio sa djecom najljepše uspomene iz djetinjstva
Foto:Tanjug/RTS

Đoković glumio „strašnog lava“ u predstavi i podijelio sa djecom najljepše uspomene iz djetinjstva

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković posjetio je crkvu Uspenja Presvete Bogorodice u Nici, a u dječjoj pozorišnoj predstavi nakon liturgije glumio je „strašnog lava“ na oduševljenje prisutnih srpskih mališana.

Predsjednik Saveza Srba Francuske Đuro Ćetković rekao je Tanjugu da je Đoković pokazao izuzetno strpljenje i naklonost prema djeci i roditeljima koji su došli na druženje posle liturgije.

Naveo je da mu je Đoković rekao da je kultura najbolji način da se očuva srpska baština i identitet.

„Pozdravio bih sve Srbe iz Francuske i iz cijelog svijeta i svima bih se zahvalio što i dalje vjeruju u naš narod, što i dalje vjeruju u našu zemlju Srbiju, što se trude da svako na svoj način u različitim djelovima svijeta organizuju ovakva okupljanja i stvore zajednice, svako prema svojim mogućnostima“, poručio je Đoković u razgovoru sa Ćetkovićem.

Na dječije pitanje šta je ono što ga najviše podseća na detinjstvo, Đoković je ispričao da je to bezbrižnost i mogućnost da izađe napolje u bilo kom trenutku „i da se igramo od izlaska sunca do njegovog zalaska“.

Istakao je da se posebno sjeća kada ga je deda vodio na tenis.

Srpski teniser je rekao da mu se uvijek ožive sjećanja i osjjeti nostalgiju kad god sleti u Srbiju jer, kako je rekao, poseban osećaj je biti sa svojim narodom.

„Bez obzira koliko smo nedaća prošli kao narod jako je lijepo vidjeti kako se svi zajedno okupljamo, pa evo i ova mala zajednica daleko od domovine njeguje kulturu i zajedništvo i prijateljstvo, drugarstva se tu rađaju među djecom. To je ono najbitnije da se držimo zajedno, a ne da čekamo neke nedaće i nesrećne trenutke da bi se ujedinili“, kaže Ćetković da mu je ispričao Đoković.

Đoković je obećao i da će doći na gala veče 800 godina od autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, koje pripremaju parohija Svetog Save u Parizu i Savez Srba Francuske krajem oktobra sledeće godine.

Tanjug/RTS

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.