Rođena kao dječak, a sada je Miss Španije i bori se za titulu za najljepšu ženu svijeta (FOTO)
Angela Ponce, foto: Twitter

Rođena kao dječak, a sada je Miss Španije i bori se za titulu za najljepšu ženu svijeta (FOTO)

Ovogodišnji izbor za mis u Bangkoku biće veoma jedinstven. Na njemu će učešće uzeti i Angela Ponce iz Španije koja je jedan od favorita za ovu titulu, a ono po čemu je ova djevojka upamćena je to što je prva transeksualna ličnost koja se takmiči za ovu nagradu.

Ova 27-godišnjakinja ovoga ljeta je pobijedila u takmičenju za najlepšu ženu Španije i nije štedjela riječi da se o tome pohvali na Instagramu i kaže kako se njeni snovi ostvaruju.

Njen cilj je da bude ambasador inkluzije, poštovanja i različitosti ne samo za LGBT populaciju, već za cijeli svijet.

a2bfefcc67274d046fc2d34096506f90

Foto: Twitter

"Pokazaću da transseksualna osoba može da bude šta god poželi: učiteljica, majka, doktorka, političarka pa čak i mis svijeta", rekla je ona za Tajm.

Njena pobjeda bila bi značajna simbolička poruka američkom predsjedniku i pobjeda ljudskih prava i sloboda. Transseksualne osobe su dugo bile pod pritiskom i sputavane, a ako dobije krunu - to će značiti i transseksualnim ženama i ženama koje su rođene kao žene.

AngelaPonce1

Foto: Twitter

Ona je uspješno završila sa procesom promjene pola 2014. godine i takmičila se za najljepšu ženu Španije 2015. godine, ali je ostala bez kvalifikacija jer pravila nisu dozvoljavala da se takmiče transrodne osobe.

"Nije bilo lako. Na dan izbora sam saznala da kršim pravila i da ne mogu da se takmičim. To me je slomilo. Posle toga su se pravila promijenila i to zbog mene", rekla je ona.

 

 

Telegraf.rs

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.