U Herceg Novom privedeno desetak migranata iz Sirije
Ilustracija

U Herceg Novom privedeno desetak migranata iz Sirije

Granična policija Herceg Novog privela je večeras oko 19 sati desetak migranata iz Sirije, koji su se kretali od glavne autobuske stanice ka Toploj,

Migranti nastoje da stignu do neke od zemalja Evropske unije, a kako se pretpostavlja idu ka Austriji i Njemačkoj, a jedna od ruta je Debeli brijeg.

Oni su, kako saznaje radio Jadran, trenutno u prostorijama Granične policije, a u toku je njihova identifikacija.

Radio Jadran saznaje da imaju potvrde da su u azilu, na osnovu čega im je omogućeno slobodno kretanje kroz Crnu Goru. Međutim, najvjerovatnije će večeras biti transportovani za Podgoricu, odnosno u Društveni centar za azilante, koji je početkom aprila otvoren u Spužu.

Migranti su navodno napali jednu ženu na Toploj II, međutim, u stanicu policije Centra bezbjednosti nije stigla nijedna prijava.

Radio Jadran

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.