Skoro 13 hiljada osoba zatražilo azil u Njemačkoj u septembru
ilustracija

Skoro 13 hiljada osoba zatražilo azil u Njemačkoj u septembru

Zahtjev za azil u Njemačkoj u septembru podnijelo je 12.976 osoba.

 Ministarstvo unutrašnjih poslova Njemačke saopštilo je kako podaci Federalne uprave za migracije i izbjeglice (BAMF) pokazuju da je u odnosu na avgust, u septembru 2.146 osoba manje podnijelo zahtjev za azil, prenosi Anadolija. 

Najviše zahtjeva za azil u septembru su podnijeli Sirijci i to 2.844. Slijede Iranci s 1.219 osoba, Iračani s 1.180, Turci s 1.093 i Avganistanci s 838.

U periodu januar-septembar ove godine podneseno je 142.167 zahtjeva za azil.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.