U preko 100 gradova protesti protiv vladine politike i predsjednika Makrona
Foto: AA

U preko 100 gradova protesti protiv vladine politike i predsjednika Makrona

U preko 100 gradova u Francuskoj održani su protesti protiv vladine politike i aktuelnog predsjednika Emanuela Makrona.

Protesti su održani u organizaciji najvećih francuskih sindikata.

2018100923278328237952752Web

Na protestima i skupovima je učestvovalo na hiljade građana, uključujući radnike, državne službenike, učenike, studente i penzionere.

2018100923278328237952753Web

Grupa demonstranata u Parizu je u jednom momentu bacala kamenice i oštre predmete na pripadnike snaga bezbjednosti. Policija je na napade uzvratila upotrebom suzavaca i palica, prilikom čega su povrijeđene dvije osobe, a privedene četiri.

Prema navodima policije, na protestima u Parizu učestvovalo je oko 11.500 osoba, a prema riječima organizatorima oko 50.000 osoba.

Podsjetimo, u Francuskoj su u posljednje vrijeme održani brojni protesti protiv vladine politike i odluka koje donosi. Na protestima i štrajkovima u maju i junu učestvovali su milioni ljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.