Sarajevo: Crnogorci kamionom prevozili drogu, zaplijenjeno 900kg, uhapšeno 5 lica
ilustracija

Najveća zaplena narkotika ikad realizovana na području BiH

Sarajevo: Crnogorci kamionom prevozili drogu, zaplijenjeno 900kg, uhapšeno 5 lica

Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, službenici SIPA-e, u saradnji sa MUP-om RS-a i PU Istočno Sarajevo, izvršili su zaplenu oko 900 kilograma opojne droge marihuana-skank, koja je otkrivena u kamionu crnogorskih registarskih oznaka.

Akcija je realizovana u ranim jutarnjim satima, kada su na lokalitetu Krupac u Istočnom Sarajevu, zaustavljena dva kamiona sa prikolicama i jedno putničko motorno vozilo.

Pretresom zaustavljenih vozila, u jednom kamionu pronađena je velika količina opojne droge marihuana-"skank", upakovana u vise različitih paketa. Prema preliminarnim procjenama, radi se o količini od oko 900 kg opojne droge, što je najveća zaplijena narkotika ikad realizovana na području BiH, javlja agencija Anadolija.

Opojna droga bila je namijenjena ilegalnom narko-tržištu BiH, a zaplijenjena opojna droga na ilegalnom tržištu u BiH dostiže cijenu od više od dva miliona KM (više od milion eura) dok je njena cijena na ilegalnom tržištu u zemljama EU, višestruko veća.

873x400

Foto:ilustracija

Tokom akcije slobode je lišeno  pet osumnjičenih osoba, državljana Crne Gore, koji će biti predati nadležnom tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu.

Osumnjičene osobe su pod istragom zbog krivičnih djela organizovanog kriminala i neovlašćenog prometa opojnih droga.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.