Maloljetnici iz Bara priznali djelo, kazali da povod nije nacionalna osnova
Ilustracija

Maloljetnici iz Bara priznali djelo, kazali da povod nije nacionalna osnova

Osnovno državno tužilaštvo u Baru četvorici maloljetnika, koji su osumnjičeni da su fizički napali dvojicu sportista Atletskog kluba Sarajeva, nije odredilo zadržavanje, a nakon saslušanja u prisustvu roditelja, piše Primorski portal.

"Oni su priznali djelo i izrazili kajanje", potvrđeno je Primorskom portalu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru. 

Prema saznanjima Primorskog portala, maloljetnici iz Bara su istakli da povod napada nije na nacionalnoj osnovi.

Naveli su da je incidentu prethodilo verbalno prepucavanje.

Policija je u redovnom postupku podnijela prijavu protiv dvojice petnaestogodišnjaka i dvojice sedamnaestogodišnjaka zbog napada na maloljetnike iz Sarajeva.

Tužilaštvo će prikupiti dokaze i nakon što se saslušaju i oštećeni predmet će biti u redovnoj proceduri.

Povrijeđeni maloljetnici iz Bosne i Hercegovine su članovi Atletskog kluba Sarajevo i u Baru su bili na pripremama.

Policija je u roku od 24 sata rasvetlila slučaj. Uhapšen je peti akter, Baranin Božidar Kaluđerović (18) kome je određeno zadržavanje do 72 sata nakon što je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje, a u vezi sa fizičkim napadom na dvojicu maloljetnika iz Sarajeva, u naselju Šušanj. On nije priznao krivično djelo.

Postupajući tužilac donio je rješenje o zadržavanju do 72 sata u kojem roku će biti podnijet prijedlog za određivanje pritvora Osnovnom sudu u Baru, potvrđeno je u ODT Bar.

On će prema saznanjima Primorskog portala, sudiji za istrage biti priveden sjutra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.