Đukanović  sjutra na proslavi Dana Vojske Crne Gore na Cetinju
Ilustracija

Đukanović sjutra na proslavi Dana Vojske Crne Gore na Cetinju

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović govoriće sjutra na proslavi Dana Vojske Crne Gore na Cetinju. Na svečanosti koja počinje u 12 sati govoriće i ministar odbrane, Predrag Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić.

Kako se navodi u saopštenju kabineta predsjednika Crne Gore tokom proslave, četvoro kadeta koji su završili vojne akademije u inostranstvu biće unaprijeđeno u čin potporučnika, 36 pripadnika Vojske Crne Gore koji su uspješno završili osnovni podoficirski kurs, proizvešće se u podoficirske činove, dok će novih 59 vojnika po ugovoru dati zakletvu.

Pored ostalih zvanica, proslavi će prisustvovati i načelnici generalštabova zemalja Američko - Jadranske povelje (A5).

"Vojska Crne Gore će u Njegoševoj ulici imati izložbu vojnog naoružanja i opreme, dok će Služba za odnose sa javnošću izložiti uz Trg kralja Nikole promotivni materijal Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore. Ovo je prvi put da se ovaj praznik proslavlja u Prijestonici. Do sada se proslavljao u kasarni “Milovan Šaranović” u Danilovgradu", navodi se u saopštenju.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.