Zaštićeni svjedok: Jasna bila zaduženja koga je trebalo da likvidira Radulovićeva grupa a koga Vukotićeva
Radulović, arhiva

U tri navrata prekidao iskaz zbog lošeg zdravstvenog stanja

Zaštićeni svjedok: Jasna bila zaduženja koga je trebalo da likvidira Radulovićeva grupa a koga Vukotićeva

Zaštićeni svjedok kodnog imena Jadranko Jonski u procesu protiv tri kriminalne grupe koje se sumnjiče za najteža krivična djela kazao je da ne zna da li su se osumnjičeni Igor Vukotić i Ranko Radulović sreli, ali misli da su pričali posredstvom kriptovanih telefona.

To je, kako piše Pobjeda, saopštio u četvrtak veče tokom iscrpnog saslušanja, koje je uz prekide trajalo devet i po sati u Višem sudu pred sudijom Miroslavom Bašovićem, tužiteljkom Stojankom Radović i advokatima odbrane i osumnjičenima.

Jonski je video linkom odgovarao na pitanja advokata odbrane, Ranka Radulovića i osumnjičenog Stefana Perovića, kojeg je označio kao bliskog saučesnika u više krivičnih djela.

Prema saznanjima Pobjede, drugi dan saslušanja protekao je ponovo uz dosta stresnih situacija kada je Jonski tražio da se prekine ispitivanje, kako bi uzeo terapiju. I drugog dana, Jonski je u tri navrata prekidao iskaz zbog lošeg zdravstvenog stanja. Advokati odbrane ukazali su na niz nelogičnosti tokom njegovog svjedočenja, na što Jonski nije imao dodatna pojašnjenja. Pitali su ga za opis Erogena Brajovića, koji je naredbom o sporovođenju istrage označen kao vođa jedne kriminalne grupe i opis Igora Vukotića.

On je ispričao da se viđao sa Vukotićem i opisao zgradu u kojoj su se sreli i da je Nikola Mandić bio glavna veza između “škaljaraca” i Radulovića. Govoreći o likvidacijama, Jonski je naveo da on nije trebalo da ubije glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, već je bio zadužen za prikupljanje informacija o njegovom kretanju, navikama, praćenju. Prema njegovim riječima, postojao je spisak sa imenima osoba koje su trebale da budu ubijene i jasna su bila zaduženja koga je trebalo da likvidira Radulovićeva grupa, a koga Vukotićeva.

Za Radulovićevog sina Željka, koji se brani sa slobode rekao je da bi “primio metak za njega” i da bi “pucao za njega”“ jer ima bezgranično povjerenje. Advokati su između ostalog tražili da opiše Igora Vukotića i Erogena Brajovića, ali on nije bio precizan na što su oni konstatovali da njegov iskaz nije pouzdan. Jonski je ispričao je da se Ranko Radulović bavio zelenaštvom i da je 2017. godine dao 10.000 eura na deset odsto kamate. Kada ga je odbrana pitala kad je to bilo, on je naveo jun ili jul, na što je odbrana kazala da je Radulović tada bio u zatvoru.

Na prethodnom saslušanju, zaštićeni svjedok ispričao je da je imao informacije da se Slobodan Kašćelan nalazi u Kotoru i da je u taj grad išao s namjerom da ga ubije. U organizaciju likvidacije Kašćelana, prema iskazu Jonskog, bili su uključeni Igor Vukotić, Stefan Perović, Nikola Mandić i Nikola Mršić. On je ispričao da se sastao sa njima i Igorom Vukotićem u apartmanu. Detaljno je opisao namještaj, kazao da su u apratmanu bila četiri kreveta i slika.

Prema sumnjama istražitelja, tri osobe označene su kao organizatori Ranko Radulović iz Nikšića, Igor Vukotić iz Kotora i Erogen Brajović iz Skadra.Na spisku osumnjičenih, osim Radulovića, Brajovića i Vukotića su Radoš Petrušić, Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20), državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52), Radoje Preradović (54), Miladin Dedović. Naredbom su obuhvaćeni i Zlatko Matanović iz Skadra, Nikšićanin Stefan Perović i Kotoranin Nikola Mršić, koji je u bjekstvu.

Osim za njim, policija traga i za njegovim sugrađaninom Igorom Vukotićem, dok je Erogen Brajović uhapšen u Albaniji zbog sumnje da je i u toj zemlji učestvovao u teškim krivičnim djelima. Ostali članovi ove grupe su u pritvoru i njima je produžen pritvor još tri mjeseca.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.