Drecun priznao napad na Radulovića, ostali pritvorenici negiraju učešće
Ranko Radulović

Pokušaj ubistva Nikšićanina u UIKS-u

Drecun priznao napad na Radulovića, ostali pritvorenici negiraju učešće

Nikola Drecun priznao je u Specijalnom tužilaštvu da je 3. juna u dijelu za rekreaciju Istražnog zatvora improvizovanim nožem ranio Nikšićanina Ranka Radulovića.

Sa druge strane, prema sazanjima Pobjede, pritvorenici Davor Avdić, Nemanja Zurovac iz Herceg Novog i Mošo Paović sa Cetinja negirali su učešće u napadu na Radulovića.

Njima se na teret stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne grupe, saizvršilaštvo u ubistvu u pokušaju i spečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Kako je Pobjeda pisala, policajac koji je bio zadužen za nadgledanje pritvorenika onesposobljen je, a za to vrijeme Drecun je „uletio“ u prostor za rekreaciju gdje je bio Radulović i ubo ga improvizovanim nožem.

Zatvorskog policajca Zurovac je držao otpozadi, a Paović je stao ispred njega kako ne bi mogao da reaguje. Zatvorski policajac nije reagovao, zbog čega je i pokrenut diciplinski postupak.

Raduloviću je ukazana pomoć u Urgentnom centru, nakon čega je vraćen u Istražni zatvor.

Radulović je blizak škaljarskom klanu, dok su Drecun, Paović i Zurovac, prema evidencijama bezbjednosnih službi, bliski članovima kavačke grupe. 

Radulović se od 18. juna 2018. godine nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija zbog osnovane sumnje da je bio vođa jedne od tri kriminalne grupe koje su planirale teška krivična djela.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.