Đukanović čestitao jevrejskom narodu sveti dan - Jon Kipur
Milo Đukanović

Đukanović čestitao jevrejskom narodu sveti dan - Jon Kipur

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je predsjedniku Jevrejske zajednice Crne Gore Đorđu Raičeviću Jom Kipur.

"Povodom svetog dana - Jom Kipura, Vama, svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori i jevrejskom narodu, u ime građana Crne Gore, i u svoje ime, upućujem najiskrenije čestitke", istakao je Đukanović u čestiki.

On je kazao da u izazovnim vremenima koja pogađaju svijet, današnji praznik "predstavlja priliku da se posvetimo pomirenju, čovjekoljublju, solidarnosti i zajedništvu, vrlinama koje predstavljaju univerzalne etičke vrijednosti čovječanstva".

"Ponosimo se što danas sa Vama dijelimo radost ovog velikog praznika, kao i što smo prkoseći svim izazovima vremena, očuvali multietničnost i multikonfesionalnost. Sloga i blagostanje našeg društva, garant su našeg daljeg prosperiteta. Stoga, današnji praznik iskoristimo za dalju afirmaciju tih vrijednosti.

Koristim ovu priliku da u to ime, počast odam i nedavno preminulom predsjedniku Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, gospodinu Jaši Alfandariju, koji je svojom posvećenošću i nesebičnim zalaganjem svakodnevno doprinosio miru i skladu u našoj zemlji.

U želji da Vi i svi građani, praznik proslave u blagostanju, okruženi najbližima, još jednom upućujem iskrene čestitke i srdačan pozdrav", poručio je Đukanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.