Svjetska banka će nastaviti da podržava razvojne ciljeve Crne Gore
Sa sastanka

Simović se sastao sa izvršnim direktorom SB

Svjetska banka će nastaviti da podržava razvojne ciljeve Crne Gore

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede mr Milutin Simović sastao se danas sa delegacijom Svjetske banke, koju je predvodio izvršni direktor u Odboru te institucije Frank Hemskerk.

 Na sastanku se, kako je saopšteno, razgovaralo o napretku razvojnih projekata koje Crna Gora realizuje sa Svjetskom bankom MIDAS 1 i MIDAS 2, razmjeni ideja u okviru Vladinih napora ka smanjenju nezaposlenosti i povećanju učešća stanovništva na tržištu rada, kao i o pravcima buduće saradnje. 
Simović je upoznao direktora Hemskerka sa rezultatima koje Crna Gora postiže u realizaciji ekonomske politike i procesu fiskalne konsolidacije i naglasio značaj dobre komunikacije sa Svjetskom bankom u tim procesima. Direktor Hemskerk je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i izrazio spremnost Svjetske banke da definiše dalje pravce podrške Svjetske banke ostvarivanju razvojnih ciljeva Crne Gore, u skladu sa planiranim povećanjem budžeta Svjetske banke u narednom periodu. Frank Hemskerk je posebno naglasio da je projekat MIDAS koji se realizuje u Crnoj Gori prepoznat kao veoma uspješan i da je dao očekivane rezultate -  kaže se u saopštenju nakon sastanka.

Na bazi uspješnih iskustava projekta MIDAS 1, iskazano je međusobno povjerenje u uspješnu realizaciju novog veoma ambicioznog MIDAS 2 projekta, koji će dati novi podsticaj poljoprivrednim proizvođačima i razvoju poljoprivrede u Crnoj Gori.

Takođe, dogovoreno je da se intenzivira komunikacija o projektu podsticaja zapošljavanja, kao najvažnijeg socio-ekonomskog izazova koji ima najviši prioritet u Vladinoj ekonomskoj politici, zaključuje se u saopštenju nakon susreta.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.