Projekat Terna u Crnoj Gori model za druge investitore

Feraris o saradnji na postavljanju podvodnog kabla

Projekat Terna u Crnoj Gori model za druge investitore

Projekat podvodnog kabla u Crnoj Gori je pravi primjer kako bi trebalo strani investitor da sarađuje sa državom na obostranu korist. Treba ulagati u Crnu Goru, jer smo mi apsolutno zadovoljni, kazao je direktor italijanske kompanije Terna Luiđi Feraris.

Kompanija Terna gradi energetski podmorski kabl između Crne Gore i Italije, čija je vrijednost više od milijarde.

Feraris je naglasio da je sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem u Rimu razgovarao o narednim planovima. Na pitanje da li će biti novih investicija u Crnoj Gori, Feraris kaže da prvo treba završiti započeto.

"Da završimo projekt koji smo započeli, pa ćemo o budućim planovima", kazao je Feraris.

Ističe da su apsolutno zadovoljni saradnjom sa crnogorskom stranom i investicionom klimom u Crnoj Gori.

"Na dobrom smo putu i uvijek ima stvari koje možemo unaprijediti, ali ovaj projekat je model saradnje sa nacionalnim kompanijama i državom. Mislim da je projekat strateški važan za region, zato što je to prva interkonekcija Crne Gore sa Italijom i Evropom, odnosno Balkana i Evrope. Projekat će doprinijeti budućem razvoju regiona u infrastrukturi, a time i rastu u turističkom sektoru", kazao je Feraris.

On je naglasio da će podmorskikabl između Crne Gore i Italije biti završen do kraja godine, a sredinom naredne biće spreman za komercijalnu upotrebu.

"Projekat izgradnje podmorskog kabla realizuje se po planu. Sve će biti završeno na vrijeme, a sredinom naredne godine kabl će biti speman za komercijalnu upotrebu. Evropska unija podmorski kabl priznaje kao projekat od opšteg interesa", kazao je Feraris za Pobjedu.

Crnogorski predsjednik je, nakon sastanka u Rimu, ocijenio da obje strane imaju razloga da budu ponosne na zajednički projekat, jer on predstavlja više od saradnje kompanija i dvije države.

Završetak projekta se jasno vidi i možemo biti ponosni što smo ostvarili jednu važnu vezu u strateškoj integraciji Balkana, rekao je on, uz ocjenu da je to i podsticaj za otvaranje perspektive dalje saradnje sa Ternom, ali i širom investicionom zajednicom iz Italije i Evrope.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.