Marković: Samo domaćinski odnos prema potencijalima garantuje uspjeh
Foto: Gov.me

U „Plantažama“ pustio novu liniju za flaširanje vrijednu tri miliona

Marković: Samo domaćinski odnos prema potencijalima garantuje uspjeh

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas puštajući u pogon novu liniju za flaširanje u kompaniji „13. Jul – Plantaže“ vrijednu tri miliona eura da je Vlada čvrsto opredijeljena da sa privredom doprinosi konkuretnijem tržištu rada, i snažnijoj ekonomskoj aktivnosti i da će posebno biti fokusirana na oblasti u kojima Crna Gora ima komparativne prednosti: turizam, eneregetiku, i proizvodnju hrane i pića.

"Ovakve investicije u proizvodnju i realnu ekonomiju, treba da obezbijede dinamičan i održiv rast naše ekonomije koja je u prošloj godini zabilježila jednu od najviših stopa rasta u Evropi. Dinamični razvoj gotovo svih sektora privrede rezultirao je povećanjem zaposlenosti i višem standardu života naših građana. Ekonomski pokazatelji za prvi kvartal ukazuju da ćemo prošlogodišnju stopu ekonomskog rasta dostignuti, a moguće i nadmašiti u ovoj godini“, rekao je Marković na svečanosti upriličenoj povodom 55 godišnjice rada kompanije „13, jul – Plantaže“, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću.

GetImage

Predsjednik Vlade je rekao da je kompanija „13. Jul – Plantaže“ tokom više od pola vijeka unapređivala proizvodne kapacitete, povećavale proizvodnju, i osvajale nova tržišta.

"Na taj način ova kompanija, i brend koji je ona izgradila, jačali su i Crnu Goru. Vina standardizovanog kvaliteta, proizvedena u našim poljima i podrumima, nalaze se na trpezama više od 40 zemalja“, rekao je predsjednik Vlade.

Premijer Duško Marković je rekao da kompanija „13. Jul – Plantaže“ danas ima najveći pojedinačni vinograd u Evropi sa 11 miliona čokota vinove loze i 55 godina neprekidnog savezništva sa posnom i kamenitom zemljom Ćemovskog polja. 

GetImage2

„I zato je poruka iz ove kompanije nikada jasnija – bez ulaganja u znanje i u nove tehnologije, ne možemo biti konkurentni i očekivati bolju i sigurnu poziciju na tržištu. Samo domaćinski odnos prema potencijalima koje imamo, i ulaganje u čovjeka i prirodu kao najvažnije resurse – i Plantažama, ali i svakom individualnom proizvođaču vina u Crnoj Gori, mogu garantovati uspjeh. Vlada je čvrsto opredijeljena da ruku pod ruku sa privredom doprinosi konkuretnijem tržištu rada, i snažnijoj ekonomskoj aktivnosti. Posebno ćemo biti fokusirani na oblasti u kojima Crna Gora ima komparativne prednosti: turizam, eneregetiku, i proizvodnju hrane i pića“, poručio je Marković danas u kompaniji „13. Jul – Plantaže“.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.