Incident u Kliničkom centru: Priveden sin Sinana Sakića
Foto: Blic

Prijetio ljekarima

Incident u Kliničkom centru: Priveden sin Sinana Sakića

Nakon skandaloznog incidenta koji se danas dogodio u Kliničkom centru Srbije kada je Ernest Sakić, sin Sinana Sakića, napravio haos u ovoj medicinskoj ustanovi priče porodice pjevača koji čeka na transplantaciju jetre i zaposlenih u bolnici se ne poklapaju.

Dok porodica Sinana Sakića tvrdi da su doktori nesavjesnim liječenjem pjevača doveli u loše stanje, u KCS tvrde da su se Sakići ponašali bahato i da su kršili brojna pravila bolnice.

Sinan Sakić trenutno se nalazi na internom A odjeljenju, gdje čeka transplantaciju jetre, a njegovi sinovi su danas došli da ga posjete. Međutim, tada je došlo do incidenta kada su Ernest i njegov brat upali unutra i htjeli da ga vode iz bolnice na snimanje.

Sakićev drugi sin, Alen, kaže da je sukob zapravo nastao jer su doktori ove bolnice "doveli Sinana u loše stanje".

"Tvrdili su da mogu da urade transplantaciju jetre ovdje, a to ustvari nijesu mogli i on je sada bukvalno na samrti. Kada je Ernest vidio šta su uradili htio je da izvede oca iz bolnice i tada je nastao haos jer je osoblje pokušalo da ga zaustavi2 tvrdi za Blic Alen Sakić.

On napominje da pjevač već 18 dana u bolnici čeka da li će mu biti urađena transplantacija jetre.

"Time su ga doveli u toliko loše stanje. Sada je toliko loše i u konfuznom stanju, maloprije kada se probudio pitao me je: "Gdje se nalazim?" Mi smo htjeli da ga vodimo na transplajtaciju u Italiju ili Tursku, ali nam je doktor rekao da transplantacija može da bude urađena u Kliničkom centru, a onda nam je tek juče rekao da oni to ne mogu da urade", kaže Alen i dodaje da porodica Sakić sada čeka odobrenje bolnice da pjevača prebace u privatnu kliniku, a potom u bolnicu u inostranstvu.

Iako su se u pojedinim medijima pojavila informacija da je osoblje bolnice Ernesta vezalo za radijator dok su čekali policiju da dođe, njegov brat kaže da ne zna da li se to dogodilo.

"Moj brat je uhapšen zbog ometanja lica u vršenju dužnosti. Ne mogu da tvrdim da li su ga vezali za radijator, ali kada sam se popeo u bolnicu vidio sam da na rukama iza leđa ima lisice. Sinan srećom, nije vidio šta se događalo jer se sve dogodilo u hodniku bolnice", kaže on.

U Kliničkom centru Srbije nezvanično kažu da nije tačno da je porodici branjeno da Sinana Sakića premjeste u drugu bolnicu, kao i da je za to potreban samo potpis nekoga od članova uže porodice.

U KCS dodaju i da porodica Sinana Sakića nije poštovala kućni red bolnice i da su često pravili probleme.

"U posjetu su mu dolazili kada god su htjeli, i danju i noću, a kada im je skrenuta pažnja da to nije dozvoljeno iznervirali su se i izvrijeđali ljekare i medicinske sestre", kaže izvor Blica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.