Evakuisan Univerzitet zbog trule voćke
Foto: Ilustracija

Mislili da je hemijski gas

Evakuisan Univerzitet zbog trule voćke

Više od 500 studenata i profesora evakuisano je sa Univerziteta u Melburnu zbog jakog i neprijatnog mirisa za koji su posumnjali da potiče od hemijskog gasa, ali se ispostavilo da je za sva kriva - trula tropska voćka, koju su vatrogasci-spasioci pronašli u ormaru u univerzitetskoj biblioteci.

Riječ je o voćki pod nazivom durijan, inače poznatoj po oštrom mirisu. 

Vatrogasci kažu da se neprijatan i izuzetno jak miris trulog durijana po zgradi Kraljevskog instituta za tehnologiju u Melburnu raširio putem sistema klima-uređaja, prenosi Beta. 

Zgrada Univerziteta je sada ponovo otvorena, saopštila je Vatrogasna brigada Melburna. 

Inače, u zgradi Univerziteta nalaze se i potencijalno opasne hemikalije, zbog čega je prethodno pokrenuta istraga kako bi se otkrio uzrok smrada, ali je poslije pretrage zgrade utvrđeno da nije riječ o hemijskom gasu. 

Inače, durijan je cijenjena voćka u jugoistočnoj Aziji, slatka i kremasta, ali se na njen miris, ipak, treba navići. 

Magazin "Smitsonijan" je aromu ove tropske voćke opisao kao mješavinu "mirisa smole i crnog luka, uz dodatak note sportskih čarapa".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.