Na časovima manje djece; Povodom prijetnji bombama na sjednici sjutra Odbor za bezbjednost

Na časovima manje djece; Povodom prijetnji bombama na sjednici sjutra Odbor za bezbjednost

Epilog, nekoliko dojava o mogućim bombama u školama, danas je manje djece u klupama. Roditelji i profesori zabrinuti pozivaju nadležne da riješe slučaj. Povodom prijetnji bombama, sjutra će na sjednici i Odbor za bezbjednost.

Nakon nekoliko dojava o bombama u četiri škole u Crnoj Gori, danas u podgoričkoj Osnovnoj školi "Musa Burzan" primjetno je manje đaka, kaže za Radio Crne Gore direktorica Branka Lakić.

“Bilo je manje učenika, ali nadamo se da će sve doći na svoje. Bili smo zatečeni, to je bilo negdje u popodnevnoj smjeni. Donijeli smo ispravnu odluku da se evakuišu učenici. Ova škola 1.660 učenika, to je negdje bilo u popodnevnoj smjeni. Možemo da primijetimo da ima nezadovoljstva kod roditelja, evidentno je da se plaše za bezbjednost svoje djece. Tu su sada druge službe koje treba da odrade svoj dio posla”, kazala je Lakić.

Svog devetogodišnjeg sina ni Milena Janičić danas nije poslala u školu.

"Jako sam uznemirena što se tiče novonastale situacije. Dijete ne šaljem u školu, tačnije danas ga nijesam poslala znam da to nije pametno možda rješenje, ali jako sam zabrinuta i očekujem da se neko oglasi sa nekim konkretnim rješenjem, da se nađe pošiljalac meilova i da se smire svi roditelji pa tako i ja", kaže Janičić.

Hoće li se i kada otkriti ko je pošiljalac misterioznih meilova koji su uznemirili crnogorsku javnost, trebalo bi možda da bude jasnije nakon sjednice Odbora za bezbjednost. To tijelo sjutra će donijeti odluku o saslušanju direktora uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost i glavnog specijalnog tužioca.

Poziv "Ne na djecu bombama", kruži društvenim mrežama. Bojkot nastave, da djeca ostanu kod kuće, i da se građani okupe ispred MUP-a u svakom gradu, glavni su zahtjevi. Ispred podgoričkog MUP-a provjerili samo, danas međutim nije bilo okupljanja.

Direktorica NVO Roditelji.me Kristina Mihailović kaže da su prethodnih dana strahovali svi za sigurnost djece. Dodatna panika međutim, ističe, nije poželjna.

"Sve to zajedno izazvalo je uznemirenost kod roditelja, od petka jeste možda manja, ali je i dalje prisutna. Osim apela institucijama, mi kao odrasli imamo odgovornost da vodimo računa kakve poruke šaljemo djeci. Moramo se potruditi da djeci svojim ponašanjem šaljemo neku vrstu sigurnosti, a ne da se dodatno podižu tenzije i povećava stepen panioke”, istakla je Mihailović.

Podsjetimo, prethodnih dana na adrese nekoliko institucija, stigao je meil u kojem se prijeti dizanjem u vazduh crnogorskih škola, kada je nekoliko obrazovnih ustanova iz Podgorice i Bijelog Polja evakuisano. Iz Uprave policije su do sada saopštili da su prijetnje stigle elektronskom poštom iz inostranstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.