Upoznajte Asmu al Asad, prvu damu Sirije (FOTO)
Asma al Asad

"Prva dama pakla"

Upoznajte Asmu al Asad, prvu damu Sirije (FOTO)

Asadova supruga, koja nosi nadimak i “Prva dama pakla“ rođena je u Britaniji, a sudeći po slikama na Instagramu ne bi se reklo ni da živi u Siriji.

Palate, skupa garderoba i izlasci samo su dio Instagrama prve dame Sirije, pa tako njen profil odaje utisak kao da se ništa neobično ne događa u ovoj zemlji.

Ovako izgleda život porodice Asad u zemlji u kojoj već posljednjih sedam godina vlada građanski rat. Bračni par i njihovo troje djece i dalje žive bogato kao i prije početka rata, ako je sudeći po Instagramu prve dame Asme al Asad.

Asadova supruga, koja nosi nadimak i “Prva dama pakla“ rođena je u Britaniji , a na Instagramu je prati 230 hiljada pratilaca. Sudeći po slikama ne bi se reklo ni da živi u Siriji.

Kada se Asma Akras udala za Basara al Asada 2000. godine svijet ju je veoma volio. Dala je Siriji novo svjetlo, a narod ju je prozvao princezom Dajanom sa Istoka.

Međutim, mišljenje o prvoj dami počelo je da se mijenja 2012. godine kada su u "Wikileaks" dokumentima objavljeni mejlovi koji pokazuju da je dala 350 hiljada dolara za 130 novih komada namještaja u trenutku kada je već uveliko godinu dana buktao krvavi civilni rat u njenoj zemlji.

U mejlovima je otkriveno da je takođe pazarila par cipela sa kristalnim štiklama vrijednosti 7.000 dolara, kao i da je tražila da se roba pošalje u Dubai kako bi izbjegla sankcije.

Procjenjuje se da je ultra-moderna predsjednička palata, izgrađena 1979. pod dizajnerskom palicom japanskog arhitekte Kenza Tangesa, koštala preko milijardu dolara. U prilog tome, jedan članak iz 1989. godine tvrdio je da je samo jedna soba opremljena sa 125 hiljada mermernih pločica čija je cijena iznosila 10,6 miliona dolara.

Asadova supruga rođena je 1975. godine u Londonu, od roditelja sunitskih muslimana, porijeklom iz Homsa.

Završila je "Queen's" koledž kao diplomirani inženjer računarstva i francuske književnosti, Asma se pridružila bankarskoj industriji i radila u "Deutche" banci kao analitičar za hedž fondove, prenosi B92.

Za Asada se udala na "tajnom“ vjenčanju 2000. godine kada je on imao 35, a ona 25 godina. Zajedno imaju troje djece.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.