Prelević zabrinut zbog devastacije parkova i mobilijara na dječjim igralištima
Omladina Socijdemokrata Podgorica

Omladina Socijdemokrata Podgorica

Prelević zabrinut zbog devastacije parkova i mobilijara na dječjim igralištima

Omladina Socijaldemokrata Glavnog grada najoštrije osuđuje devastaciju parkova i mobilijara na dječjim igralištima, što na godišnjem nivou pričinjava veliku materijalnu štetu lokalnoj upravi, a sve na račun građana.

Predsjednik Omladine SD-a Glavnog grada Aleksa Prelević izražava zabrinutost zbog sve veće rasprostranjenosti ove vrste vandalizma, ali i poprilično nerazvijene svijesti građana, kada se radi o ovoj problematici, saopšteno je iz OSD Podgorica.

"Sve češći prizor u našem gradu su uništene zelene površine, klupe i dječji mobilijar, kao i česme, spomenici, autobuska stajališta i ostalo, što umnogome kvari izgled Podgorice, a oslikava nebrigu i neodgovoran odnos određenog broja građana prema javnom dobru", kazao je Prelević.

Međutim, kako je navedeno, ono što je posebno poražavajuće jeste uništavanje otvorenih javnih površina koje veliki broj Podgoričana smatra dragocjenošću i koristi pri svakodnevnoj rekreaciji.

"Omladina Socijaldemokrata poziva sve stanovnike Glavnog grada da se odgovorno ophode prema imovini našeg grada, naročito prema parkovima i dječjim igralištima čija devastacija je alarmantna u posljednje vrijeme. Svako ko voli Podgoricu i život u njoj, u velikoj mjeri cijeni parkove i uživa u njihovom miru i zelenilu, a smatramo da dječja igrališta u značajnoj mjeri doprinose bezbrižnoj igri najmlađih stanovnika našeg grada i doprinose tome da bezbrižno djetinjstvo provode u prirodi", zaključio je Prelević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.