Demokrate: DPS kriv za uništavanje prirodnih resursa u Kolašinu
Opštinski odbor Demokrata Kolašin

Mještani se odlučno suprotstavljaju DPS-u

Demokrate: DPS kriv za uništavanje prirodnih resursa u Kolašinu

Malo gdje prirodni resursi devastirani i uništeni kao što je to godinama unazad slučaj sa kolašinskom opštinom, navodi se u saopštenju Demokrata Kolašina.

Demokrate smatraju da se državna DPS vlast sa svojim satelitima vrlo neodgovorno i nedomaćinski odnosila i odnosi prema ovom gradu, pa postavljaju pitanje: za koga i za čiji račun je sve to rađeno?- "Je li za interese Kolašina i Kolašinaca ili za interese onih koncesionara koji su u sprezi sa vrhom Demokratske Partije Socijalista?"

"Do sada nemamo precizne podatke koliki je tačno iznos od koncesionih naknada koji se izdvaja za Opštinu Kolašin, koliko za ona mjesta iz kojih su se ti resursi arčili, a koliki dio "kolača" pripada koncesionarima. Imajući u vidu iskustva iz beranske opštine, analogno se da zaključiti da i ovdje najveći dio, gotovo sav kajmak skine koncesionar, dok mrvice idu opštini i državi. Takođe, nerijetko se dešavalo da i ta tolika sredstva od koncesionih naknada za šume i vode navodnom greškom završe na računima drugih opština, i to onih koje su u mnogo boljoj ekonomskoj situaciji nego Kolašin. Podsjetićemo da prostor Komova koji se nalazi na teritoriji opštine Kolašin, tek nakon potpune devastacije šumskog bogastva i uništenja resursa koje su generacije prije nas mukotrpno čuvale i održavale, Vlada planira da proglasi regionalnim parkom.", saopštava Opštinski odbor Demokrata u Kolašinu.

Takođe, oni navode da pošto je DPS  završio sa uništavanjem šuma,sada prelazi na vodene resurse- "pa se dio tog posla, u Vojkovićima i Bistrici, planira povjeriti firmi "BB Hidro" u vlasništvu Blaža Đukanovića, sina aktuelnog predsjednika DPS i donedavnog premijera Mila Đukanovića."

"Nas raduje da se mještani kolašinskih sela odlučno suprostavljaju namjeri porodice Đukanović da besprizorno pune džepove uništavajući vodene resurse koji su tim ljudima od egzistencijalnog značaja . U naporima da sačuvaju životnu sredinu svog kraja od devastacije i sprečavanju privilegovanih moćnika koji su bacili oko i na ovo područje, sa namjerom da sa sve većom nezajažljivošću dodatno pune svoje džepove na štetu lokalnog stanovništva, gaženjem osnovnog principa održivog razvoja, građani će imati punu podršku Demokrata.", zaključuju Demokrate u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.