URA: Cetinjski stadion ima budućnost žičare i fabrike čokolade
Marko Tanović

URA: Cetinjski stadion ima budućnost žičare i fabrike čokolade

Crnogorski sport iz godine u godinu bilježi drastičan pad, tako da nakon impozantnih i velikih uspjeha koje su pravili naši klubovi i pojedinci, on je došao do toga da poslednjih par godina klubovi u različitim sportovima napuštaju čak i nacionalna prvenstva u nedostatku finansijskih sredstava, istakao je danas član cetinjskog odbora pokreta URA Marko Tanović.

On je kazao da se mnogo očekivalo od novog Nacrta Zakona o sportu, ali da je on gotovo u potpunosti nastavak uplitanja politike u sportske klubove, saveze i udruženja.

“Iako je formalno na sva zvona najavljeno da novim Zakonom javni funkcioneri neće moći da budu u upravljačkim strukturama sportskih organizacija to je ustvari  maska za nastavak striktne političke kontrole sporta”, naglasio je Tanović.

On se osvrnuo i na stanje cetinjskog sporta. Tvrdi da je pompezna najava izgradnje fudbalskog nacionalnog stadiona na Cetinje bio samo marketinški trik koji se Cetinjanima servira pred svake izbore i da takvi činovi nadležnih postaju degutantni.

“Od početka radova, osim usništene tribine i iskopanog travnjaka radovi se nijesu pomjerili, a mehanizacija je većim dijelom sklonjena. Stadion na Cetinju po svemu sudeći imaće budućnost žičare i fabrike čokolade”, naglasio je Tanović.

Tvrdi da mladi i talentovani sportisti odlaze u druge zemlje a da novac koji klubovi dobijaju za njihove transfere nestaje i najvjerovatnije se dijeli u privatne džepove.

“I na takav način se već godinama zahvaljujemo našim najboljim ambasadorima u svijetu koji i pored velikih sportskih uspjeha koje donose našoj zemlji često misle o goloj egzistenciji i egzistenciji svojih sportskih organizacija, dok većina novca ide u džepove onih koji sjede u upravljačkim odborima”, zaključuje Tanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.