SAJ-ovcima godina i 5 mjeseci zatvora zbog prebijanja Martinovića
Foto: Screenshot

SAJ-ovcima godina i 5 mjeseci zatvora zbog prebijanja Martinovića

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedninice (SAJ), Boro Grgurović i Goran Zejak, osuđeni su jedinstvenom kaznom na godinu dana i pet mjeseci zatvora zbog učestvovanja u prebijanju Milorada Mija Martinovića, oktobra 2015. tokom protesta DF-a.

Tužiteljka Danka Ivanović Ćerić je u završnim riječima tražila da se optuženima izrekne stroža kazna zatvora, jer bi drugačija odluka bila opasna po društvo, prenosi RTCG.

Isto je zahtijevao i Martinovićev advokat Velibor Marković, dok je branilac optuženih Zdravko Begović tražio oslobađajuću presudu.

Begović je poručio da će uputiti žalbu Višem sudu.

"Vidjećemo da li je ova presuda u skladu sa pravnim saobraćajem ili ima određenih nezakonitosti", rekao je Begović.

On ponavlja da Martinović nije identifikovao Grgurovića i Zejaka.

"Ni sam oštećeni nije indetifikovao moje branjenike, jer je na glavnom pretresu tvrdio da su po fizičkim karakteristikama oni apsolutno drugačiji od lica koja su mu nanijela povrede", kazao je Begović.

Predstavnik NVO Građanska alijansa (GA) Milan Radović ističe da je preko 20 policajaca primjenjivalo sredstva prinude, a da su samo dvojica odgovorni.

"Primijenjena je arhaična praksa u prihvatanju te odgovornosti. Vukle su se slamčice, pa oni koji izvuku najkraće, moraju da snose odgovornost", ocijenio je Radović, piše portal Rtcg.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.