Veljović primio pripadnike SAJ-a: Naša elitna jedinica ispred francuske, ruske, austrijske i njujorške
Veljović sa pripadnicima SAJ-a

Najbolja u regionu

Veljović primio pripadnike SAJ-a: Naša elitna jedinica ispred francuske, ruske, austrijske i njujorške

Direktor Uprave policije Veselin Veljović primio je komandanta Specijalne antiterorističke jedinice Miloša Radulovića sa službenicima SAJ-a povodom uspjeha na Svjetskom takmičenju specijalnih jedinica – SWAT Challenge koje je održano u Dubaiju a na kojem je crnogorski SAJ bio najbolji u regionu i osvojio deveto mjesto u konkurenciji od 49 elitnih policijskih timova iz svijeta.

Veljović čestitao je komandantu Raduloviću i pripadnicima SAJ-a izuzetni uspjeh "kojim su još jednom pokazali zašto je SAJ elitna jedinica, uvijek spremna da odgovori na sve bezbjednosne izazove u interesu građana i države Crne Gore".

 Radulović je zahvalio direktoru Veljoviću i kazao da je ponosan na službenike SAJ-a jer su na pravi način prezentovali Crnu Goru, Upravu policije i još jednom dokazali da vještine, znanja, spremnost, obučenost i odvažnost službenika SAJ-a mogu da se mjere sa najelitnijim policijskim jedinicama svijeta.

Kako je saopšteno iz Uprave policiej, Savjet za građansku kontrolu rada policije je čestitao direktoru Veljoviću, komadantu Raduloviću i članovima tima SAJ-a na ostvarenom odličnom rezultatu na taktičkom takmičenju izazova svjetskog ranga specijalnih snaga.

U čestitki su naveli da su ponosni na ostvareni odlični rezultat crnogorske Specijalne antiterorističke jedinice, kojim su promovisali duh, saradnju, razmjene ideja, zajedničke vrijednosti, solidarnost i poštovanje.

Svjetsko takmičenje specijalnih policijskih jedinica – SWAT Challenge održano je u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 10. do 14. februara. Na takmičenju je učestvovalo 49 elitnih policijskih timova iz svih krajeva svijeta.

"Tokom pet takmičarskih dana timovi od osam predstavnika elitnih policijskih jedinica prolazili su kroz različite scenarije koji su uključivali upad u objekat sa rješavanjem talačke situacije, spašavanje ranjenog kolege, spuštanje niz toranj, dejstvo snajperista, poligon s preprekama i druge vježbe. Ovaj događaj je okupio najelitnije policijske timove Sjedinjenih Američkih Država, Ruske Federacije, Francuske, Italije, Austrije, Brazila, Argentine, Iraka, Jordana i mnogih drugih zemalja. U jakoj konkurenciji od 49 timova,  crnogorska Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) ostvarila je visoko deveto mjesto i kao najbolje plasirana jedinica regiona bila je ispred renomiranih jedinica kao što su francuski RAID, ruski GROM, austrijske Kobre i njujorški NYPD SWAT", saopšteno je iz Uprave policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.