Crna Gora šalje dva oficira u misiju KFOR-a na Kosovu i Metohiji
KFOR, ilustracija

Crna Gora šalje dva oficira u misiju KFOR-a na Kosovu i Metohiji

Crna Gora će do kraja godine poslati dva oficira u Misiju KFOR-a i povećaće učešće svojih vojnika u Avganistanu, najavio je ministar odbrane Predrag Bošković u izjavi za Glas Amerike.

Bošković, koji se nalazi u zvaničnoj posjeti SAD, precizirao je da će Crna Gora jednog oficira uputiti u štab Kfora u Prištini, a da će drugi biti zadužen za vezu u kancelariji u Skoplju, prenosi Tanjug.

Upitan kako će na to reagovati Srbija, Bošković je rekao da je Crna Gora članica NATO i “prati svoje interese", te da "razumije politiku vojne neutralnosti" koju vodi zvanični Beograd.

Bošković je potvrdio da je Savjet za odbranu i bezbjednost odlučio i da poveća broj vojnika u NATO-ovoj misiji ISAF u Avganistanu, sa sadašnjih 18.

Bošković nije precizirao koliko je povećano crnogorsko učešće u toj misiji u kojoj je Crna Gora za osam godina u šesnaest kontigenata angažovala ukupno 418 vojnika.

Vladinu odluku narednih mjeseci treba da potvrdi Skupština.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.