"Zdravo Berane": DIK je dotakla samo dno

U koaliciji "Zdravo Berane" nezadovoljni su odlukom DIK-a da izbori budu ponovljeni na pet mjesta u Beranama.

"Današnjim odlukom Državne izborne komisije, tačnije partijskih poslušnika iz DPS , SD, i Bošnjačke stranke, DIK je dotakla samo dno", saopšteno je iz te koalicije.

Navode da u trenucima kada u Crnoj Gori boravi predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker, koji treba da prezentuje Strategiju priključenja zemalja Jugozapadnog Balkana Evropskoj Uniji, "politički aparatčici koriste pravno nasilje i bez trunke morala i argumentacije, pokušavaju da izmjene slobodnu volju građana Berana."

"Ovo je bila sjednica gdje se demonstriralo pravno nasilje i gdje se dobijeni politički zadatak članova Komisije iz redova aktuelne državne vlasti morao odraditi. "Čast i bruka žive dovijeka" kazao je besmrtni Njegoš pa će i ova bruka, ovih koji zakon izigravaju zarad sitnog partijskog šićara ostati kao velika mrlja na evropskom putu Crne Gore. Bilo je poštenije da su se članovi DIK iz redova DPS, SD i BS bavili pravom, a ne procjenama, glasovima i mandatima koji nisu njihovi. U međuvremenu politički funkcioneri DPS danima borave u Beranama i nastavljaju sa prijetnjama i ucjenama glasača", saopšteno je iz koalicije "Zdravo Berane."

Beranci su ponositi, poručuju, "neustrašivi i nepotkupljivi pa vam je džabe, gospodo iz DPS, sva ova rabota."

"Pride i to što su nezakonito "ugurali" i jednog poslanika iz redova DPS u parlament bez redovnog sastanka DIK, ali to je tema koja je u sjenci ove skandalozne odluke o ponavljanju izbora i njome ćemo se tek baviti. Jer, i to govori koliko je partijski uticaj jak u dijelu onog članstva Komisije koja se bira konkursom", dodaje se u saopštenju.

Zajednička pobjeda Koalicije"Zdravo Berane" i Demokrata je garant lanca promjena koje će uslijediti u Crnoj Gori i toga se prepao režim, poručuju oni.

"Neće vam proći krađe, ucjene i pritisci, jer ste pokazali malograđanski, sitničarski duh, jer ste umislili da ste gospodari svega u Crnoj Gori i da su vam priče o Evropi i demokratskim standardima samo alibi za sva nepočinstva koja ste uradili i za koje ćete odgovarati kad-tad. Ujedno je ovo i obaveza cjelokupnoj opoziciji da se pronađe jedinstveni kandidat koji će pobijediti na predstojećim izborima, kako bi odbranili Crnu Goru od ovog pravnog nasilja i kriminalnog protektorata", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.