Bogdanović: Smrt Boška Odalovića veliki gubitak za našu kulturu
Aleksandar Bogdanović

Bogdanović: Smrt Boška Odalovića veliki gubitak za našu kulturu

Povodom smrti istaknutog crnogorskog umjetnika Boška Odalovića, ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je telegram saučešća porodici.

Bogdanović je kazao da je smrt Boška Odalovića, "još jednog velikana iz reda istaknutih crnogorskih umjetnika, tužna vijest i predstavlja veliki gubitak za našu kulturu.

"Pored raznovrsnog umjetničkog opusa, potvrđenih estetskih vrijednosti, koji nam ostaje kao sjajan biser u nacionalnoj duhovnoj riznici, Odalovića ćemo pamtiti i po njegovom časnom i dostojanstvenom angažmanu na izgradnji i utemeljenju nacionalnog i kulturnog identiteta Crne Gore.

Porodici i njegovim prijateljima neka je za utjehu i pamćenje to što je njegov životni put ovjenčan velikim i vrijednim stvaralačkim i ljudskim uspjesima. 

Ministarstvo kulture žali zbog njegovog odlaska i upućuje iskrene izraze saučešća njegovoj porodici", napisao je Bošković u telegramu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.