Šifrin u Kranjskoj Gori do osme pobjede u sezoni

Šifrin u Kranjskoj Gori do osme pobjede u sezoni

Američka skijašica Mikaela Šifrin pobjednica je današnje trke veleslaloma Svjetskog kupa u Kranjskoj Gori kojom je došla do crvene majice namijenjene vodećoj u ovoj disciplini.

Amerikanka je do 39. pobjede u karijeri, a osme u sezoni došla u vremenu od minut, 47 sekundi i 40 stotinki. Ona je do trijumfa došla najviše zahvaljujući odličnoj prvoj vožnji poslije koje je imala 86 stotinki bolje vrijeme od drugoplasirane Francukinje Tese Vorli. U drugoj vožnji imala je nekoliko grešaka i ostvarila je tek 21. vrijeme.

Vorli je na drugom mjestu zaostajala 31 stotinku, dok se na trećem stepeniku pobjedničkog postolja prvi put u karijeri našla Italijanka Sofija Godja sa 91 stotinkom lošijim vremenom od Amerikanke.

Četvro mjesto zauzela je Vendi Holdener iz Švajcarske, dok je Austrijanka Stefani Bruner završila na petom mjestu.

Šifrin je poslije današnje trke vodeća u poretku veleslaloma sa 385 bodova, 55 više od drugoplasirane Vorli, dok je Njemica Viktorija Rebenzburg, koja je danas bila 11, treća sa 322.

Amerikanka vodi i u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 1.181 boda, druga je Rebenzburg sa 534, dok je Vlhova treća sa 504.

Naredna trka Svjetskog kupa voziće se sjutra kada je na programu trka Slaloma takodje u Kranjskoj Gori.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.