UCG: Sud potvrdio ispravnost procedure
UCG

Neće komentarisati rješenje

UCG: Sud potvrdio ispravnost procedure

Rješenje Upravnog suda najbolje govori o stručnosti i pravnom kredibiltetu onih koji su tvrdili da je Univerzitet Crne Gore prekršio procedure kojima je uređeno razrješenje rektora, saopšteno je iz Rektorata. UCG je saopštio da neće kometarisati odluku Ustavnog suda.

"Univerzitet Crne Gore dobio je 1. novembra 2017. godine rješenje Upravnog suda, broj U.br. 10369/17, kojim se sud oglasio stvarno nenadležnim za vođenje postupka u sporu po tužbi profesorice Radmile Vojvodić protiv Univerziteta Crne Gore, a povodom odluke o njenom razrješenju sa funkcije rektora", saopšteno je iz Rektorata UCG-a.

Oni podsjećaju da su nakon što su obaviješteni da je bivša rektorka Radmila Vojvodić pokrenula postupak za poništaj rješenja o razrješenju, nekoliko puta obavijestili javnost da svako javno iznošenje navoda tužbe i oglašavanje u medijima povodom postupka smatra pritiskom na organe koji su nadležni da vode postupak.

"Univerzitet Crne Gore, zato, neće ni sada komentarisati rješenje Upravnog suda Crne Gore, kojim se oglasio stvarno nenadležnim za postupanje po tužbi profesorice Vojvodić. Ujedno, Univerzitet ukazuje javnosti da rješenje Upravnog suda najbolje govori o stručnosti i pravnom kredibiltetu onih koji su svakodnevnim istupima u medijima, pokušavajući da utiču na rad nadležnih organa, tvrdili da je Univerzitet Crne Gore prekršio procedure kojima je uređeno razrješenje rektora.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.