Evo kako da se riješite celulita
ilustracija

Ima lijeka

Evo kako da se riješite celulita

Postoje žene koje stvarno nemaju celulita. Za to su samo djelimično zaslužni geni, ostatak je već stvar zdravih navika.

Evo bez čega je nezamislivo i početi priču o rješavanju problema celulita. 

1. Kvalitetna hrana 
 

Svjedoci smo da čak i mršave žene imaju celulit, te je jasno da za rješavanje ove napasti nije dovoljno samo skinuti višak kilograma. Za željene rezultate potrebno je okrenuti se namirnicama koje dokazano smanjuju celulit: proteini iz mesa, ribe, jaja i orašastih plodova, zdrave masti poput avokada i maslina, voće i povrće, od kojih su svakako najbolji paradajz, spanać i grejpfrut. 

2. Unosite više tečnosti 

Formula je jednostavna: što više pijete, to ćete više gubiti nakupljenu vodu i ubrzavati metabolizam. 

3. Vježbanje 

Dajte mišićima šansu da zamijene masne naslage i celulit. 

4. Masaža 

Ne brinite, nije neophodno da se za pomoć obratite profesionalnim maserima. Dovoljno je da se sami masirate „kritične“ tačke običnim uljem, losionom ili kremom. Važno je da budete uporni i da ne preskačete masažu. 

5. Kućni piling 

Od pilinga će vam koža izgledati ljepše, jer ćete podstaknuti bolju mikrocirkulaciju od koje ćete vremenom ubrzati nestanak celulita. 

Dnevnik.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.