Grčka ubjedljivo savladala Crnu Goru 12:7
Ilustracija

Težak poraz "ajkula"

Grčka ubjedljivo savladala Crnu Goru 12:7

Smjena generacija biće bolna i teška – vaterpolo reprezentacija Crne Gore ubjedljivo je poražena od Grčke u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 12:7.

Vidjelo se u ovom meču da je tim koji stvara Vladimir Gojković daleko od svjetskog vrha, da je zlatno doba crnogorskog vaterpola prošlo, a da slijedi period u kome će se “ajkule” grčevito boriti da se vrate tamo gdje su bile, s tim da je teško prognozirati da li će se to i dogoditi.

Nakon očekivano osvojenog prvog mjesta u grupi, Crna Gora je u prvom jakom duelu u Budimpešti pokazala nedostatke i trenutne limite.

Grčka je bila dominantna na obje strane bazena, samo u prvoj četvrtini se igralo ravnopravno.

U tom period je Crna Gora promašila sve što je stvorila, u ostala tri nije uradila bukvalno ništa dobro u napadu.

U odbrani nemoćna pred udarima raspoloženog rivala, koji je krajem treće četvrtine vodio čak 10:2.

Crnoj Gori sada predstoji borba za plasman u petog do osmog mjesta, a prvi rival je poraženi iz meča Mađarska – Rusija.

Vijesti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.