Novi trener Budućnost Volija biće Aleksandar Džikić
Aleksandar Džikić

Novi trener Budućnost Volija biće Aleksandar Džikić

Budućnost Voli danas dobija novog trenera. Ugovor sa vječitim šampionom Crne Gore potpisaće Aleksandar Džikić.

Nekadašnji pomoćnik Duška Vujoševića u Partizanu je neslavno završio sasvim solidnu epizodu na klupi beogradskog giganta, jer je u polufinalu srpske Super lige ispao od FMP-a, pa se „crno-bijeli” poslije 19 godina ne bore za titulu nacionalnog prvaka u finalu plej-ofa.

Džikić je bio asistent i u NBA ligašu Minesoti, a samostalnu karijeru je počeo 2008. u Olimpiji, sa kojom je odmah bio nacionalni prvak.

Najviše uspjeha je imao u Krki, sa kojom je tri puta bio šampion Slovenije, osvojio FIBA Euročelendž kup, te po dva Kupa i Superkupa „dežele” (po jedan imao i sa timom iz Ljubljane). Vodio je i Litvos ritas i reprezentaciju Makedonije, bez većih uspjeha.

Na klupu Partizana je stigao 5. januara prošle godine umjesto  Petra Božića, kada su  Beograđani bili posljednji na tabeli  ABA lige i doveo ih do „mirne luke”, a ove sezone je zauzeo 3. mjesto u regionalnom takmičenju i u majstorici polufinala eliminisan od Cedevite.

Jedini je u regionu dva puta ove sezone savladao Crvenu zvezdu, ali je njegov tim potonuo u plej-ofu domaćeg šampionata.

Ima još godinu ugovora sa Partizanom, ali je situacija u velikanu iz Humske 1 toliko zamršena i loša da je odlučio da ode. Beograđane najvjerovatnije napušta i predsjednik Nikola Peković, a pitanje je i koliki će biti budžet za narednu sezonu...

Kako saznajemo, svi detalji ugovora između Budućnosti, Džikića i njegovog mednažera Miška Ražnatovića su dogovoreni i ostalo je samo da 46-godišnji Beograđanin stavi paraf. Prije nekoliko dana je i predsjednik Podgoričana Dragan Bokan za „Večernje novosti” priznao da je Džikić jedna od opcija za trenera.

On će biti sedmi trener u Bokanovoj eri, koji je na čelu kluba iz Njegoševog parka od ljeta 2011. godine. Na klupi je zatekao Dejana Radonjića, koji je u aprilu 2013. otišao u Crvenu zvezdu, a naslijedio ga je Igor Jovović i ostao do novembra 2015. godine.

Od tada su se na klupi mijenjali Luka Pavićević, Vlado Šćepanović i Ilijas Zuros, a u crnogorskom šampionatu je u dvije posljednje sezone ekipu vodio Igor Đaletić.

Vijesti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.