Goranović i Ranitović popravili lične rekorde
Foto: POK, arhiva

Goranović i Ranitović popravili lične rekorde

Cnogorski atletičari Marijana Goranović i Miloš Ranitović, popravili su lične rekorde na otvorenom prvenstvu Crne Gore u atletici za osobe sa invaliditetom u Baru.

Goranović je u bacanju diska imala hitac od 21,10 metara, dok je Ranitović u skoku u vis preskočio ljestvicu na 182 centimetara.

Odličan je bio i Radmilo Baranin u bacanju koplja, koji je ostvario rezultat 20,61 metar.

Za najboljeg takmičara šampionata proglašen je Miloš Žarić iz Srbije koji je koplje bacio 28,86 metara i sakupio 937 bodova.

Uspješan je bio i Josip Slivar iz Hrvatske koji je u kategoriji F44 postavio svoj novi lični rekod u bacanju diska hicem od 51,12 metara.

Svjetski rekorder u bacanju diska F54, Draženko Mitrović iz Srbije, oduševio je publiku u bacanu koplja u posljednjoj disciplini takmičenja hicem od 24,76 metara.

Klasu je potvrdio i osvajač medalja sa posljednjeg Svjetskog prvenstva iz Dohe i Paraolimpijskih igara iz Rio de Žaneira, Velimir Šandor iz Hrvatske, koji je u kategorji F 52 disk bacio 17,65 metara

Za najbolju takmičarku šampionata proglašena je Kristina Ivanković iz Hrvatske koja je u kategoriji F12 kuglu bacila 11,61 i sakupila 843 boda.

Prvenstvo u Baru okupilo je više od 70 atletičara iz Crne Gore,Srbije i Hrvatske.

Takmičenje su organizovali Paraolimpijski komitet Crne Gore i Savez slijepih Crne Gore, uz tehničku pomoć Atletskog kluba Mornar iz Bara.

Rtcg/Mina

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.