Nadal peti put osvojio Madrid
Rafael Nadal

Nadal peti put osvojio Madrid

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je titulu u Madridu, pošto je u finalu savladao Dominika Tima sa 2:0, u setovima 7:6, 6:4.

’Bik sa Maljorke’ peti put je šampion glavnog grada Španije, a ovo je bilo i njegovo osmo finale i prvo od 2015. kada je poražen od Britanca Endija Marija.

Nadal se tako izjednačio sa Novakom Đokovićem po broju osvojenih Masters titula i obojica ih imaju po 30.

Rodžer Federer je treći sa 26, Andre Agasi četvrti sa 17, dok ih Endi Marej ima 14. Rodžer Federer je treći sa 26, Andre Agasi četvrti sa 17, dok ih Endi Marej ima 14. 

Španskom teniser je ovo ukupno 72. titula na ATP turnirima. Masters u Madridu igran je za nagradni fond od 5.439.350 eura. 

Peti teniser sveta savladao je devetog igrača na ATP listi poslije dva sata i devetnaest minuta igre. Tim je namučio Španca, a posebno u prvom setu koji je trajao sat vremena i 20 minuta. 

U izjednačenoj borbi, posle dve vezane greške Austrijanca, Nadal je posle taj brejka sa 10:8 osvojio prvi set. Tim je imao predost od 3:1, ali je Nadal uspeo da preokrene rezultat, a u desetom gemu i da propusti tri set lopte. 

U drugom setu, ’Bik sa Maljorke’ imao je dvije meč lopte, ali je Tim je spasio i obezbijedio novi gem u kom je vezao dvije brejk lopte, ali Nadal sjajnim servisom dolazi do izjednačenja. U nastavku je viđeno dosta dobrih poteza i sa jedne i sa druge strane mreže, mogao je Nadal ranije da završi, ali je vezao dvije duple greške. 

Ipak, četvrtim asom, španski teniser dolazi do nove meč lopte, ali Tim sjajnim potezom dovodi do nove neizvjesnosti u ovom setu. 

Međutim, sjajnim drop šotom Španac je obezbijedio i četvrtu meč loptu koju je iskoristio za osvajanje pete titule u glavnom gradu Španije.

B92

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.