Kod Ulcinja policija na gliseru  otkrila tonu i po skanka, uhapšeni Albanci(FOTO)
Zaplijenjena droga, Foto:Uprava policije

Spriječeno krijumčarenje u Italiju morskim putem

Kod Ulcinja policija na gliseru otkrila tonu i po skanka, uhapšeni Albanci(FOTO)

U moru kod Ulcinja policija je danas na gliseru otkrila 78 plastičnih vreća sa pakovanjima u kojima se nalazilo oko tona i po skanka. Zbog sumnje da su oduzetu drogu namjeravali da prebace u Italiju uhapšena su dva Albanca, saopštila je Uprava policije.

"Službenici granične policije – Regionalnog centra Jug su danas oko 10,30 časova, na oko osam nautičkih milja od obale Velike plaže u Ulcinju, u našim teritorijalnim vodama u pravcu prema Republici Italiji, kontrolisali plovilo – veći gliser „Club Man 28“, na kojem su se nalazila dva lica, B.T. (33) i E.C. (40), oba državljani Republike Albanije.U gliseru su pronađena 78 velika pakovanja odnosno plastične vreće sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank", saopštila je savjetnica za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a Tamara Popović.

Kako je kazala, B.T. i E.C. su uhapšeni a o pronalasku droge obaviješteni su službenici Odsjeka za borbu protiv droge koji su preuzeli lica i vreće sa skankom.

skankmoreulcinj3

Foto:Uprava policije

 O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Na licu mjesta se vrši uviđaj.

Popović je saopštila  da je izvršeno mjerenje jednog broja pakovanja sa skankom i prosječna težina po pakovanju iznosu oko 20 kilograma, s tim što su neka pakovanja koja još uvijek nisu izmjerena manja a neka veća od izmjerenih.

Na osnovu toga policija procjenjuje da je zaplijenjeno oko 1.500 kilograma skanka s tim što će se precizna količina ove oduzete droge znati nakon vještačenja u Forenzičkom centru.

Prema riječima Tamare Popović policijski službenici, zajedno sa pripadnicima Vojske koji su u međuvremenu pristigli kako bi pomogli u potrazi, pretražuju lice mjesta, na oko osam nautičkih milja od obale, jer se sumnja da su B.T. i E.C. prilikom prilaska policijskog plovila izbacili iz glisera manju količinu ove opojne droge.

skankmoreulcinj2

Foto:Uprava policije

"Dosadašnja kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su B.T. i E.C. 78 vreća sa skankom morskim putem prokrijumčarili iz Albanije u namjeri da skank dalje prokrijumčare plovilom u Italiju, u čemu su ih spriječili službenici Plovne jedinice crnogorske granične policije.Službenici Odsjeka za borbu protiv droge će u komunikaciji sa kolegama iz Italije i Albanije i u koordinaciji sa nadležnim tužiocem preduzeti aktivnosti u vezi sa daljim radom na ovom predmetu" zaključila je Popović.

skankmoreulcinj4

Foto:Uprava policije

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.