Najskuplji auto na sajmu u Beogradu
“SLS AMG kupe blek sirijes” na štandu „Mercedesa“

Mercedes od 300.000 evra

Najskuplji auto na sajmu u Beogradu

Sajmovi automobila dolaze i prolaze, a samo se pamte ekskluzivni modeli. I ovaj put, zvijezda “Beogradskog salona” nalazi se u hali 3, gdje svoje automobile izlaže “Mercedes”. Njegovo ime je “mercedes SLS AMG kupe blek sirijes”, snaga 631 KS, a cijena…

Nekoliko hiljada gore-dole, oko 300.000 evra - najskuplji na Sajmu.

 
“Mercedesov” kupe je u stvari trkački automobil sa registarskom tablicom i savršen je primjer stopostotne primjene moto-sport tehnologije i konstrukcije na vozilo prilgođeno vožnji na putu.

Dovoljno je reći da je atraktivni “SLS AMG blek sirijes” težak samo 1.550 kilograma i da zahvaljujući 6,3-litarskom V8 motoru do stotke ubrzava za 3,6 sekundi. Maksimalna brzina je 315 kilometara na sat.

Naravno, “SLS AMG kupe blek sirijes” nije jedina “Mercedesova” premijera u Beogradu. Proizvođač iz Štutgarta je izložio i redizajniranu E klasu u limuzinskoj (početna cijena 39.828 evra) i kupe (41.184 evra), kao i potpuno novi model “mercedes CLA” (25.440 evra).

CLA je rodonačelnik novog segmenta i usmjeren je ka novim grupama kupaca - uključujući i one koji nikada nisu razmišljali da voze “Mercedes”. Sportske proporcije uz snažan i dinamičan dizajnerski izraz ovom kupeu sa četvoro vrata daju karakterisičan izgled. “Mercedes CLA” je dostupan sa pet motora, od čega su tri benzinska i dva dizela agregata.

 

(Izvor: Blic)