Budućnost u prepunoj “Morači” savladala Partizan!
Foto: KK Budućnost Voli

Budućnost vodila od početka do kraja

Budućnost u prepunoj “Morači” savladala Partizan!

Košakaši Budućnost Volija pobijedili su Partizan u “Morači” u derbiju 20. kola ABA lige. Podgorički tim je pobijedio goste iz Beograda rezultatom 74:68.

Fantastičan početak “plavih” krunisan je odličnim rezultatom već nakon prvih 4 minuta kada su momci Ilijasa Zurosa poveli sa 11:0. Uspjela je Budućnost da do kraja prve dionice dođe do prednosti od 6 poena a predvodio ih je Rejnolds sa 9 poena – 23:17.

Održavala je Budućnost solidnu prednost većim dijelom druge četvrtine, ali par individualnih grešaka uz namjeran faul Nikolića pomažu crno bijelima da se približe na minus 4. Posle dugo vremena na parketu smo vidjeli i Nemanju Vranješa koji je odmah trojkom “zapalio” navijače u “Morači”. Nedugo zatim postigao je još jednu. Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 40:31 za tim iz Njegoševog parka. Rejnolds je postigao 12, dok se na drugoj strani istakao Veličković sa 13 poena.

U nastavku se razigrao sjajni Vilijams koji je proigravao saigrače, a velike probleme u reketu Partizana pravio je Klasen koji je odlično parirao Lukoviću. Hečer i Robinson su poenima pred kraj treće četvrtine vratili neizvjeznost, a bilježimo i rampu mladog Alekse Ilića koji daje neka nova krila plavoj četi. Trojkom Gordića postavljen je i konačan rezultat pred konačni čin 58:51.

Ponovo je Ilić, ovoga puta poenima digao “Moraču” na noge, a Budućnost na 7 minuta do kraja odlazi na plus 9. Promašaji Partizana u finišu meča umnogome su pomogli plavom timu da đođe do mirnije završnice i pitanje pobjednika ne dovede u pitanje. Spektakularna asistencija Gordića i još bolje zakucavanje Klasena može se svrstati i u najbolji potez meča, naročito ako se uzme u obzir važnost momenta. Na minut do kraja “plavi” su imali plus 6. Konačan rezultat meča 73:68 postavio je Savović sa linije bacanja.

Najefikasniji u pobjedničkom timu, ujedno i jedini dvocifreni u timu, bili su Reynolds sa 19 i Klassen 16 poena.

Kod ekipe Partizana Veličković je postigao 15, Andrić i Luković po 14 poena.

Nakon odigranih 20 kola, Budućnost ima skor od 14 pobjeda i 6 poraza, dok Partizan ima 15 pobjeda i 5 poraza.

Reprezentacija.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.