Svjetska šampionka posjetila svoju školu u Tomaševu (FOTO)
Foto: ASCG

ASCG prezentovao program „Dječije atletike“

Svjetska šampionka posjetila svoju školu u Tomaševu (FOTO)

Program „Dječije atletike“ održan je juče i u Osnovnoj školi „Krsto Radojević“ u Tomaševu, a sama prezentacija ovoga puta imala je posebnu čar jer je upravo nekadašnja učenica te škole, Kristina Rakočević svjetska juniorska šampionka u bacanju diska, učestvovala u istom.

Posjeta ovoj školi i organizovanje ovog programa imalo je poseban značaj i za Kristinu i za njene nastavnike, a najviše su bila oduševljena djeca tj.sadašnji učenici ove škole.

kristinarakocevic

Foto: Kodex, Kristina Rakočević

Kristina je zahvalila Atletskom Savezu i Udruženju sportskih novinara Crne Gore koji su pomogli ovaj program, i istakla da se nada da će ovakvih sportskih dana biti više.

Predsjednik ASCG Milorad Vuletić pozdravio je sve prisutne a posebno djecu i izrazio želju da i oni jednog dana budu uspješni sportisti kao Kristina.

„Sport oplemenjuje ljude, stvara najbolje u kraju, opštini pa i Crnoj Gori. Sport treba da se njeguje od najmlađih generacija do onih najstarijih. Posebno mi je želja da se bavite atletikom, jer to je sport koji razvija i duh i um, i pamet i fizičke sposobnosti. Znam da će ova pokazna vježba za vas značiti mnogo na planu vaše edukacije i naše želje da zavolite atletiku, a sve ostalo prenose na vas nastavnici. Želim da iz ove škole izađe još šampiona“, kazao je Vuletić.

7

Foto: Kodex, Milorad Vuletić i Mileva Korać

On je u ime ASCG uručio direktorici OŠ „Krsto Radojević“ Milevi Korać posebno priznanje za doprinos razvoju atletskog sporta u našoj zemlji.

I delegacija USNCG spremila je poklone za školu.  Veselin Drljević, predsjednik ovog Udruženja, i nekadašnji učenik ove škole, poklonio je zbirke knjiga Iva Andrića i Memoare Kralja Nikole za školsku biblioteku.

9

Foto: Kodex, Veselin Drljević sa predstavnicima AK "Jedinstvo" i Kristinom Rakočević

“Uzbuđen sam jer sam u svojoj matičnoj školi, davno nisam bio. Doći u Tomaševo zbog šampiona i sa šampionom posebni je ponos za mene”, istakao je Drljević.

On je dodao da je ASCG najorganizovanji Savez u Crnoj Gori, koji najviše radi i koji se najviše bavi mladim ljudima. Učenicima je poželio da jednog dana budu na naslovnim sportskim stranama ne samo domaćih medija već i svjetskih.

Selektor crnogorske atletike Osman Erović kazao je učenicima da mogu da se ponose jer je imaju svjetsku šampionku, ali da to takođe treba da im bude obaveza da i oni krenu njenim putem.

Pokaznom času prisustvovali su i treneri i atletičari AK „Jedinstvo“ i AK „Tara“, koji su se potrudili da djeci pokažu osnovne korake atletike, kordinaciju i pokrete.

20161207121606

Tako su se učenici ove škole upoznali sa skokovima, bacanjem koplja, prelaskom prepona i drugim atletskim vještinama koje su im demonstrirane.

3

Preko 50 učenika bilo je veoma zadovoljno onim što su vidjeli i naučili, i poželjeli su da se ovakvo nešto češće organizuje u njihovoj školi. Na kraju su svi željeli da se fotografišu sa njihovom svjetskom juniorskom šampionkom Kristinom, a kako i neće kad je ona ponos ovog kraja i cijele Crne Gore!

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.