To smo čekale! Trik od 2 sekunde otkriva hoće li vam štikle biti udobne
Ilustracija

Rješenje postoji

To smo čekale! Trik od 2 sekunde otkriva hoće li vam štikle biti udobne

Kupovanje štikli može da bude riskantno jer u tom kratkom vremenu, koliko traje isprobavanje obuće u prodavnici, ne možete da znate hoće li vam štikle biti udobne.

Rješenje postoji obzirom da je pronađen trik koji će vam u dvije sekunde otkriti hoće li štikle biti udobne

Da biste zaključili hoće li vam štikle biti udobne, ne morate ih čak ni probati! Naime, to možete da znate i samo gledajući cipele, a sve što vam još treba je metar. Udaljenost između pregiba đona i pete otkriće vam jesu li štikle udobne.

20161020094540660349
Ako je udaljenost između pregiba đona manja od 7,5 centimetara, cipele vam neće biti udobne, bez obzira na visinu pete. Što je udaljenost kraća, to je veći nagib i veća težina na nožnim prstima, a time i veća neudobnost i bol.

Dakle, želite li nositi udobne cipele na potpeticu, kupite one kod kojih ova udaljenost iznosi najmanje 7,5 centimetara. Štikle s većom udaljenosti od đona do potpetice bit će udobnije, a one s manjom udaljenosti bolje je izbjegavati. 



 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.