Kako da se riješite opcije
Ilustracija

Kako da se riješite opcije "Suggested Friends" na Fejsbuku?

Fejsbuk svojim korisnicima redovno nudi opciju "Suggested Friends" (Predloženi prijatelji), koja radi na sistemu povezivanja vaših prijatelja sa Fejsbuka.

Među "Suggested Friends" često su osobe koje korisnici ne poznaju, ili ne žele da stupe u vezu preko ove društvene mreže.

Ne samo da vam se preporučuju prijatelji prijatelja koje ne poznajete, već je opcija "Suggested Friends" u posljednje vrijeme počela da daje preporuke za osobe sa kojima nemate baš nikakve veze. To se dešava jer društvene mreže koriste lokaciju smartfona i pomoću toga predlažu za prijatelje osobe koje se nalazi na istom području.

Ovo se obično dešava kada dva Fejsbuk korisnika budu na istom mjestu u isto vrijeme i koriste opciju check-in. Opcija je prema mišljenju mnogih postala nametljiva, pa je moguće i isključiti je. Sve što treba da uradite je da Fejsbuku zabranite pristup lokaciji vašeg pametnog telefona.

Za Android: Postavke> Aplikacije> Fejsbuk> Dozvole> Lokacija> Isključeno

Ako koristite stariju verziju Androida, jedino rješenje je za pristup Fejsbuku iz Chromea, a ne iz aplikacije.

Za iOS: Postavke> Privatnost> Lokacijske usluge> Fejsbuk i odaberite opciju "Nikada".

Ovo će pomoći da prestanete dobijati iritantne predloge za prijateljstvo.

N1

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.