Prvi put u istoriji Rozberg pobjednik VN Evrope u Bakuu
Niko Rozberg

Prvi put u istoriji Rozberg pobjednik VN Evrope u Bakuu

Vozač Mercedesa Njemac Niko Rozberg pobjednik je VN Evrope, koja je danas po prvi put u istoriji vožena na ulicama Bakua.

Rozberg je na osmoj ovogodišnjoj trci došao do pete pobjede, a 19. u karijeri. As Mercedesa, koji je startovao sa pol pozicije, tokom čitave trke nije ispuštao vođstvo i tako zasluženo stigao do trijumfa.

Drugi je kroz cilje prošao Sebastijan Fetel iz Ferarija, dok je treći bio vozač Fors Indije Serhio Perez.

Luis Hamilton, koji je trku startovao sa desete pozicije, nije uspio da se domogne pobjedničkog postolja, pošto je završio na petom mjestu iza četvrtoplasiranog Kimija Raikonena.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Austrije na stazi “Red Bul ring” 3. jula.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.