URA: Kotor svjedoči o tijesnim vezama kriminala i djelova vlasti
Kotor

"Kriminalci tajno nadziru građane"

URA: Kotor svjedoči o tijesnim vezama kriminala i djelova vlasti

Umjesto da pripadnici organizovanih kriminalnih grupa budu pod „opsadom“ pravne države i stalno na oku nadležnim državnim organima kroz mjere tajnog nadzora, kriminalci tajno nadziru građane Kotora, navodi Sergej Sekulović, član Savjeta Građanskog pokreta URA.

"Umjesto da država ima kontrolu nad organizovanim kriminalom, što od nas traži i EU, zahvaljujući ovoj vlasti i ispreplijetanosti organizovanih kriminalnih grupa sa djelovima vlasti i djelovima policije na primjeru Kotora se vidi da organizovani kriminal u pravom smislu riječi kontroliše život u jednom od najljepših gradova na Mediteranu", ističe Sekulović.

On dodaje da je grad pod zaštitom UNESCO-a nažalost postao simbol stanja u Crnoj Gori i slika o tome kako se mijenjalo društvo za proteklih dvadeset i pet godina.

"Došli smo u apsurdnu poziciju da kod nas organizovani kriminal ima svoje gradove i svoju državu. Ta porazna činjenica sama po sebi govori zašto je neophodno hitno mijenjati stanje u Crnoj Gori", navodi on.

Sekulović ističe da samo jake, nezavisne i profesionalne državne institucije mogu da poraze organizovani kriminal, a da bismo imali takve institucije moramo imati odgovornu vlast, što znači da nam treba sposobna, nekorumpirana i depolitizovana policija. "Crnoj Gori treba isto takvo tužilaštvo i sudstvo" dodaje Sekulović.

Iz Građanskog pokreta URA navode da će uložiti svu svoju snagu u uvođenje reda u Crnoj Gori i u istinsku vladavinu zakona, kako bi se nepogrešivo znalo gdje je kome mjesto.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.