Ovo su upozoravajući znaci da ćete doživjeti infarkt
Foto: Shutterstock

Tri simptoma

Ovo su upozoravajući znaci da ćete doživjeti infarkt

Najbolji pokazatelji infarkta su ova tri znaka koja vam tijelo šalje.

Tijelo nas na vrijeme upozorava, ali ukoliko želimo da se spasemo na vrijeme moramo pažljivo da slušamo njegove znake. Ovo su upozoravajući znaci koji kažu da ćete doživjeti infarkt. 

Mučnina, kašalj, pa čak i grip, mogu biti prvi simptomi infarkta. Tegobe poput umora, zadihanosti i oticanja nogu mogu se pojaviti i nekoliko nedjelja prije infarkta. 

Najbolji pokazatelji infarkta su ova tri znaka koja vam tijelo šalje: 

Dugotrajni umor 

Nekoliko dana prije srčanog udara više od 70 posto žena doživjelo je snažan umor zbog kojeg nisu mogle ustati iz kreveta. Takve simptome javite ljekaru! 

Oticanje nogu 

Ako srčani mišić ne radi kako treba, može doći do edema, odnosno oticanja, prvo u stopalima i gležnjevima. 

Tegobe sa erekcijom 

Čak dvije trećine muškaraca oboljelih od srčanih bolesti imalo je teškoća s erekcijom i prije dijagnoze. Razlog tome je suženje krvnih žila - oko srca i oko penisa. 

Stil.kurir

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.